DocumFest 2008 se va desfasura la Timisoara

DocumFest 2008 se va desfasura la Timisoara

0 132

Festivalul International de Film Documentar DocumFest 2008 se va desfasira anul acesta la Timisoara in perioada perioada 6-8 noiembrie. Evenimetul va gazdui doua sectiuni competitive – documentar de autor si documentar de televiziune – dar si proiectii in afara concursului. Prima editie a festivalului are ca tema centrala „Dialogul Intercultural”, cu ocazia anului 2008, an european al dialogului intercultural. In 2009, tema festivalului va fi „Revolutiile in Europa de Est”. Premiile pe care juriul le va acorda sunt in numar de sapte, printre care marele premiu, premiul pentru cel mai bun documentar de autor, pentru cel mai bun documentar de televiziune sau pentru cel mai bun documentar pentru copii si adolescenti. Data limita pentru inscrierea la prima editie este 8 septembrie si nu se percepe nici o taxa de participare.
DocumFest 2008 este organizat de TVR Timisoara, studioul public regional pentru zona de Sud-Vest a Romaniei, cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local Timisoara, al Institutului Cultural Roman, in calitate de coorganizator, in parteneriat cu Centrul Cultural Francez si Centrul Cultural German din Timisoara, beneficiind de sprijinul Directiei pentru Cultur, Culte Ai Patrimoniu Cultural National a Judetului Timis.
Festivalul isi propune sa promoveze diversitatea genurilor filmului documentar si sa contribuie la o mai buna cunoastere a unor noi modalitati de abordare a realitatii.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.