Turism sportiv in Muntii Ciucas

Turism sportiv in Muntii Ciucas

0 144

In perioada 11-13 iulie 2008, va avea loc a saptea editie a concursului de turism sportiv „Trofeul Brasovului” in Masivul Ciucas, localizat in partea centrala a Carpatilor, in grupul muntos al Carpatilor de Curbura. Tabara va fi amenajata in apropiere de Poiana Valea Stanei.
In cadrul concursului fiecare club poate intra cu maxim doua echipaje, alcatuite din 3-5 persoane. Pentru clasamentul general si pentru clasamentul FRTS va puncta un singur echipaj de club, dinainte stabilit. Acesta va intra si primul in concurs. Participantii la testele teoretice, orientare si alpinism, vor face parte obligatoriu din echipa de regularitate. Startul in concurs se va face in ordinea sosirii cluburilor in tabara.
In cadrul concursului vor fi organizate mai multe probe: traseul de regularitate (durata 6-8 ore, diferenta de nivel de 950 m); orientare (2 persoane, mixt-individual); teste teoretice (6 teste a cate 10 intrebari fiecare, variante de raspuns 0-3), alpinism practic; sanitar practic; cros montan; proba culturala.
Echipajele trebuie sa aiba obligatoriu urmatorul echipament: individual: lanterna, fluier, pelerina de ploaie, bocanci cu talpa aderenta; echipaj: trusa de prim ajutor, busola, bidon apa.

PROGRAMUL DE DESFASURARE
Vineri, 11 iulie
Asteptarea participantilor
sedinta tehnica (dupa sosirea ultimului club);
24.00: stingerea in tabara;

Sambata, 12 iulie
6.30: Desteptarea;
7.00: Startul in probele de concurs (a se citi la regulamentul concursului);
22.00: Proba culturala;

Duminica, 13 iulie
10.00: Festivitatea de premiere;
10.30: Igienizarea taberei;
12.00: Strangerea taberei si defluirea participantilor;
Cei interesati sa participe pot obtine mai multe informatii pe adresa de web: www.floaredecolt.org. Inscrierile se fac pana pe data de 5 iulie 2008.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.