A doua proba orala la Bac

A doua proba orala la Bac

0 147

Sesiune iunie –iulie a examenului de Bacalaureat continua in aceste zile cu o noua proba orala. Este vorba despre proba orala la limba si literatura moderna, pe care absolventii de liceu o sustin miercuri si joi. La fel ca si proba orala la limba si literatura romana, si aceasta proba este eliminatorie, pentru a promova elevii fiind nevoiti sa obtina minim nota 5.
Subiectele pentru probele orale au un grad de complexitate care permite tratarea lor integrala in maximum 10 – 15 minute. Candidatii vor extrage un singur bilet, dar au dreptul si la un al doilea, caz in care nota finala va fi scazuta cu un punct.
Examinarea la probele orale va fi realizata de doi profesori de specialitate, membri ai comisiei, in prezenta a cel putin trei candidati. Fiecare profesor va evalua raspunsul candidatului de la probele orale/practice cu note intregi de la 1 la 10, in functie de baremul de evaluare, astfel incat diferenta dintre notele celor doi profesori evaluatori sa nu depaseasca un punct. Nota finala la proba respectiva se calculeaza ca medie aritmetica a notelor acordate de cei doi examinatori, cu doua zecimale, fara rotunjire.

Caldura mare, emotii pe masura
Canicula de afara nu face altceva decat sa ingreuneze situatia absolventilor de liceu, oricum coplesiti de emotiile examenelor. Ministerul Educatiei a transmis in acest sens o nota prin care recomanda tuturor inspectoratelor scolare din tara aplicarea mai multor masuri care se impun in situatie de canicula. MECT recomanda asigurarea ventilatiei corespunzatoare in salile de examen, in functie de posibilitatile si dotarile spatiilor respective; asigurarea apei potabile in toate salile de examene atat pentru profesorii din comisii, cat si pentru candidati; asigurarea asistentei medicale permanente.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.