Traian Basescu, protagonistul unui mare eveniment

Traian Basescu, protagonistul unui mare eveniment

0 148

Campania electorala s-a terminat si viata politica a cam amortit. Noroc cu liberalii ca se cearta si cu ecourile victoriei lui Sorin Oprescu. Impunatoarea aparitie a acestuia din urma in prima zi de munca, in stil Alba ca Zapada, insotit de cei sapte consilieri personali, a mai dat ceva subiecte presei. In rest, e o liniste ce te obliga sa scrii cu abnegatie despre campaniile de starpire a tantarilor, despre gemenele Indigo si despre pretul sepcilor.
Cand tocmai pierdusem orice nadejde de subiect serios, aflu vestea cea mare: Traian Basescu va fi prezent, luni, orele 11, 30 la un eveniment de exceptie, respectiv …o expozitie de timbre, la Romexpo. Desigur, era mult mai important daca se ducea dupa udatura la Selgros. De se nimerea si vreo “tiganca imputita” la descinderea inopinato-anuntata, careia presedintele sa-i sterpeleasca telefonul, era de dezbatut o jumatate de an. Dar nici asta cu timbrele nu-i de lepadat. Presupun ca este foarte important, probabil vital pentru tara, din moment ce vizita prezidentiala a fost anuntata cu lux de amanunte.
Cum tema expozitiei este „Romania – Federatia Rus?; 130 de ani de relatii diplomatice – monumente ce apartin Patrimoniului Mondial UNESCO”, ne putem astepta ca Basescu sa abordeze printre vizitele la standuri, teme precum “Marea Neagra, lac rusesc”, sau “Moscova sa nu-si faca griji in privinta intrarii in NATO”, cu toate ca Putin ne-a linistit si el in felul lui, spunand la summitul de la Bucuresti ca n-are nimic impotriva apartenentei noastre la NATO, dar sa aiba si Rusia un avantaj din asta.
In rest, cred ca il vom urmari pe Traian Basescu admirand exponatele cu lupta si numarand zimtii marcilor postale. De intrebat, nu cred ca se mai incumeta vreun jurnalist sa-l intrebe ceva, nu de alta, dar este greu sa te ridici la IQ-ul prezidential de peste 2 si sa-i adresezi o intrebare suficient de inteligenta, la care omul sa si catadicseasca sa raspunda. Poate ceva de genul: Jack Daniels ori Johnny Walker?
Oricum, cred ca bucurestenii vor lasa balta totul si vor da o fuga la expozitie sa vada cum „Big Him”… admira timbre.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.