Ingrijorarea presedintelui pentru poluarea mediului in Rusia

Ingrijorarea presedintelui pentru poluarea mediului in Rusia

0 144

Presedintele rus Dmitri Medvedev a avertizat asupra urmarilor poluarii mediului legata de problemele sigurantei nationale. In cadrul unei aparitii publice la St.Petersburg el a declarat:
“Tara noastra se afla intr-o stare critica. Daca nu ne ocupam de indreptarea situatiei, vom ajunge ca peste zece, douazeci, treizeci de ani mari parti ale teritoriului (Rusiei, n.a.) sa nu mai fie locuibile. Protejarea mediului este o problema de siguranta nationala.”
De la preluarea functiei de sef de stat – mai 2008 – Medvedev pune mare pret pe politica de protejare a mediului. In acest sens a ordonat reducerea, pana in 2020, a consumului energetic in Rusia cu 40%.
Dupa cum afirma expertii, printre pericolele care ameninta mediul se afla deseurile nucleare si topirea gheturilor siberiene datorata incalzirii globale.
Afland vestea aceasta, ma musca sarpele sa fac o comparatie: Medvedev si Putin, fosti comunisti care nu si-au prea schimbat par si narav, au reusit si continua sa scoata Rusia din rahat.
In acest timp fostii nostri comunisti – comunisti pe naiba; doar interesati de functii si avantaje si in acea vreme ! – si-au vopsit temeinic parul si doar atat, caci la capitolul naravuri vedeti si dumneavoastra, stimati cititori, ce se intampla.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.