Puterea mintii vs. boala

Puterea mintii vs. boala

0 153

Conform celor declarate de doamna Simina Florescu, purtator de cuvant al spitalului Victor Babes din Capitala, in spital a fost internat joi un pacient diagnosticat a fi bolnav de malarie. Este vorba de un barbat care tocmai s-a intors din Nigeria.
Pacientul se afla sub tratament, rezultatele acestuia fiind pozitive.
Doamna Simina Florescu a mai declarat, legat de caz si de boala in sine:
“Aceste cazuri nu sunt rare, insa nu prezinta pericol pentru ca malaria este o boala de import, in Romania neexistand tantarul anofel, care transmite aceasta boala.”
Si uite cum m-am linistit, si la iarna voi sti ca am friguri doar din cauza pretului gigacaloriei, in rest suferind de boli indigene.

Un studiu american arata ca poti atinge suta daca te supui unei diete echilibrate, faci intense exercitii fizice si dai naibii stresul, controlandu-l. Acest mod de a-ti petrece viata – personal prefer sa mor mai repede, dar sa gust din cat mai multe – are un efect benefic asupra genelor care contribuie la lupta impotriva cancerului, acestea “luandu-le la rost” si “inchizandu-le” pe cele care joaca un rol in dezvoltarea tumorilor, afirma presedintele Institutului de Cercetare pentru Medicina Preventiva din SUA, dr. Dean Omish.
Cobai, in cazul acesta, au fost circa 70 de barbati, care au fost pusi sa-si schimbe stilul de viata, rezultatul dand noi sperante si dovedind ca omul ar trebui sa-si puna mult mai mult puterea mintii in lupta cu bolile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.