Putem urmari in direct lucrarile Comisiilor din Camera Deputatilor

Putem urmari in direct lucrarile Comisiilor din Camera Deputatilor

0 139

Transparenta incepe sa nu mai fie vorba in vant. Dupa modelul Parlamentului European si Parlamentul nostru permite urmarirea in direct a sedintelor de lucru ale Comisiei juridice, de disciplina si imunitati, ale Comisiei pentru buget, finante si banci si ale Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor.
Aceia care doresc sa afle ce fac deputatii nostri la locul de munca sau sa se informeze la sursa privind deciziile alesilor nu trebuie decat sa accesez linkul http://www.cdep.ro/co/sedinte.calendar. Aici gasiti datele la care au loc sedintele, ordinea de zi in format pdf si materialul video, care poate fi accesat si ulterior tinerii sedintei.
Primele inregistrari sunt deja disponibile si se poate observa ca sedintele au inceput cu avertizarea ca se inregistreaza si ca filemele vor fi postate pe internet, astfel incat deputatii sa nu fie prinsi pe picior gresit.
Gestul este salutar, vom putea urmari noi insine ce ne intereseaza, fara nicio bariera si fara niciun filtru de informare. Daca vom sti si ce sa facem cu noile oportunitati, atunci suntem pe calea cea buna. In perspectiva votului uninominal, era nevoie sa stim ce si cum fac cei pe care i-am ales sa ne reprezinte.
Potrivit reprezentantilor Institutului pentru Politici Publice (IPP), introducerea la trei dintre Comisiile permanente ale Camerei Deputatilor sistemului electronic de inregistrare a dezbaterilor este un pas important spre deschiderea catre public a Parlamentului Romaniei. Se asteapta ca modelul Camerei sa fie urmat si de Senat.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.