Sfarsitul becului clasic

Sfarsitul becului clasic

0 155

Comisia Europeana doreste ca, ori pana inspre sfarsitul lui 2008, ori la inceputul lui 2009, sa fie prezentate propuneri concrete pentru inlocuirea treptata, dar definitiva, a becurilor clasice cu becuri moderne si economice, a declarat purtatorul de cuvant al comisarului pentru energie al Uniunii Europene, Andris Piebalgs. Pe moment nu s-a stabilit inca o data precisa pentru interzicerea comercializarii becurilor clasice.
Pentru birouri si iluminatul public fusese propus anul 2008, pentru cel casnic 2009, astfel s-ar ajunge ca in 2025, consumul actual sa fie redus la jumatate.
Pentru consumatorii casnici exista deja de cativa ani buni posibilitatea de inlocuire a becurilor clasice cu cele economice prin existenta pe piata a acestui sortiment de becuri, care, chiar daca la prima vedere par scumpe in comparatie cu cele clasice, cumparatorul consumator de curent electric „isi scoate parleala” pe parcurs prin cel putin injumatatirea consumului, contribuind astfel si la o pastrare mai curata a mediului.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.