Alcatraz – inchisoarea-muzeu

Alcatraz – inchisoarea-muzeu

0 169

Vestita puscarie de pe insula cu acelasi nume, situata in golful San Francisco, puscarie inchisa in 1963 si devenita dupa aceea una dintre cele mai populare atractii turistice – datele vorbesc de 1,4 milioane de turisti pe an – isi va modifica putin infatisarea.
Este un punct de atractie, pentru ca aici si-au petrecut zilele de “pension” o serie de celebritati ale lumii interlope americane, cum ar fi Al Capone, Robert Stroud, zis si “Pasararul din Alcatraz”, sau George “Mitraliera” Kelly, dar si altii, nu mai putin cunoscuti la vremea lor.
Administratia fostei puscarii, numita si “The Rock”, National Park Service, vrea sa aduca unele modificari, astfel ca vizitatorii sa poata retrai atmosfera din trecut a inchisorii, bucurandu-se pe timpul sejurului de toate drepturile unui detinut.
Totusi, se prevede transformarea in hotel doar a cladirii in care erau gazduiti candva gardienii, numita si Building 64, si avand o splendida priveliste spre mare, caci turistul este totusi turist si el este cel care scoate banii din buzunar.
Si uite cum se dovedeste din nou ca americanii stiu sa faca bici si din “rahat” (stiti de care!).
Pe cand si la noi idei si transformari care sa aduca bani tuturor, nu numai unora?
S-ar putea incepe cu un muzeu al clasei politice, in care sa fie inchisi si prezentati marii smenari politici care ne snopesc si mananca zilele, incepand cu Basescu, poate vom reusi sa respiram si noi mai usurati vazandu-i si stiindu-i ascunsi in spatele vitrinelor incasabile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.