OIM cu ochii pe Romania

OIM cu ochii pe Romania

0 138

Romania risca, anul viitor, sa fie din nou pe lista neagra a cazurilor speciale ale Organizatiei Internationale a Muncii pentru nerespectarea prevederilor Conventiilor OIM pe care le-a ratificat, sustine Bogdan Iuliu Hossu, membru adjunct al Biroului International al Muncii, presedinte al CNS Cartel ALFA.
Sindicatele au depus si in acest an plangeri la OIM, reclamand Guvernul de la Bucuresti ca nu respecta drepturile prevazute in contractele colective de munca, legate de lipsirea politistilor de libertatea de actiune, precum si interzicerea dreptului de asociere al functionarilor publici.
”Speram, pentru ca am fost intelegatori in acest an si nu am pus pe lista neagra a cazurilor speciale Guvernul de la Bucuresti, ca Executivul sa-si indeplineasca angajamentele asumate prin Programul de actiuni semnat tripartit si realizat in urma inspectiei echipei tehnice a BIT din luna mai”, sustine Bogdan Iuliu Hossu.
Documentul semnat prevede adaptarea legislatiei muncii la prevederile OIM si la cele ale Codului Muncii, legea contractelor colective de munca, legea conflictelor de munca, legile de organizare a patronatelor si sindicatelor.
”Speram ca, desi e la sfarsit de mandat, Guvernul sa depaseasca mentalitatea ‘ce ne mai intereseaza’ si sa-si respecte angajamentele, altfel, anul viitor, Romania va fi iar inclusa pe lista cazurilor speciale de la OIM si nu face bine”, sustine Bogdan Iuliu Hossu.
Termenul de finalizare a modificarilor legislative este luna octombrie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.