Birocratie mai putina la mansardari

Birocratie mai putina la mansardari

0 182

La Primaria Brasov au fost depuse documentatii pentru obtinerea autorizatiilor de mansardare de catre peste 100 de asociatii de proprietari, fapt ce demonstreaza interesul cetatenilor vizavi de aceasta actiune, mansardarea blocurilor.
Aceasta poate fi atat urmarea dezbaterii publice la care au participat reprezentanti ai Biroului de Carte Funciara, ai asociatiilor de proprietari, ai Camerei Notarilor Publici, precum si o seama de investitori, ca si a multiplelor avantaje oferite cetateanului si autoriutatilor – fiecare in sensul intereselor proprii: rezolvarea izolatiilor hidro, termo si fonice, pe de o parte, si rezolvarea, intr-o oarecare masura, a problemei locuintelor, pe de alta parte.
In ce consta reducerea birocratiei in acest caz? Primarul G.Scripcaru declara:
“Ne lovim in prezent de foarte multe blocaje, pentru ca nu toti proprietarii doresc ca blocurile lor sa fie mansardate. Prin noile modificari, acest lucru s-ar putea sa fie mult mai simplu. Va fi necesar acordul a 50% plus unu dintre locatarii unui imobil.Ca autoritate publica ne intereseaza acest lucru si cred ca si cetatenii ar fi interesati.”
Aceasta declaratie a fost facuta si ca urmare a faptului ca, in Camera Deputatilor, se afla in dezbatere o ordonanta de urgenta care ar aduce modificarile legislatiei in vigoare, pentru simplificarea procedurilor de obtinere a autorizatiilor de mansardare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.