Romanii sunt mari consumatori de medicamente

Romanii sunt mari consumatori de medicamente

0 140

Potrivit unui studiu realizat de compania Cegedim, companie care face cercetari de piata in domeniul medico-farmaceutic, piata farmaceutica din tara noastra a crescut cu 71,5% in ultimi zece ani. Aceasta crestere importanta s-ar datora, comform companiei care a efectuat studiul, imbatranirii populatiei, importantei tot mai mari pe care romanii o acorda sanatatii, cresterii puterii de cumparare, dar si performantei sistemului medical si farmaceutic.
Conform datelor furnizate de studiu, anul trecut, farmaciile din circuitul deschis si din spitale au vandut medicamente in valoare totala de peste 6.000 de milioane de lei noi.
Cel mai bine vandute au fost produsele pentru afectiuni cardiovasculare (peste 1.200 de milioane de lei), urmate de medicmentele pentru tractul digestiv (peste 870 de milioane de lei), antiinfectioase (peste 860 de milioane de lei) si medicamentele pentru sistemul nervos (peste 840 de milioane de lei). Studiul a mai relevat faptul ca volumul medicamentelor consumate in spitale a scazut. „A crescut, in schimb, cel din farmaciile publice“, a explicat directorul general al companiei Cegedim, Petru Craciun.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.