Lansare Orhan Pamuk la BookFest

Lansare Orhan Pamuk la BookFest

0 163

Eveniment cultural foarte important la editia de anul acesta la BookFest. Orhan Pamuk, laureat al premiului Nobel pentru literatura si-a lansat, in cadrul expozitiei, la standul editurii Curtea Veche, romanul „Zapada”. Conform spuselor autorului, „Zapada” este „primul si ultimul (…) roman politic”.
Romanul spune povestea poetului Ka, revenit in Turcia dupa un lung exil politic in Europa Occidentala. Ka merge in orasul Kars, din Estul Turciei, pentru a asista la alegerile locale si a investiga o stranie „epidemie de sinucideri” care bantuie printre tinerele din oras. In cele trei zile petrecute in oraselul coplesit de ninsori, poetul se confrunta cu realitatile contemporane turce, dar si cu zonele intunecate ale propriei identitati. Autorul incearca in roman sa transforme acest oras „intr-un microcosmos al Turciei”
„Ceea ce s-a intamplat in primele 200 de pagini ale romanului, mi s-au intamplat si mie intr-o mare masura”, a precizat Orhan Pamuk, in fata publicului numeros prezent la lansare.
Orhan Pamuk s-a nascut la 7 iunie 1952 la Istambul. El este unul dintre cei mai renumiti scriitori turci contemporani, fiind laureat al Premiului Nobel pentru Literatura pe anul 2006. Operele sale au fost traduse in peste 40 de limbi si publicate in peste 100 de tari.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.