Cartonase rosii pentru turistii care arunca gunoaie pe plaja

Cartonase rosii pentru turistii care arunca gunoaie pe plaja

0 145

Turistii care vor fi surprinsi in aceasta vara aruncand gunoaie pe plajele din Mangalia, vor primi cartonase rosii de la copii, voluntari in cadrul campaniei “Respecta plaja!”.
Directia Apelor Dobrogea-Litoral, in parteneriat cu Primaria Municipiului Mangalia, a demarat o noua campanie de constientizare publica, finantata de Guvernul Olandei, prin programul Logo East II. Campania de comunicare, intitulata „Respecta plaja!”, este o continuare a proiectului „Implementarea noii strategii privind managementul plajelor de pe litoralul romanesc al Marii Negre – zona-pilot Mangalia”. Campania a demarat in 2007, cu sloganul „Gunoiul Doare”, iar in cadrul ei copii cu varste intre 10 si 13 ani au oferit cadouri turistilor care aruncau gunoiul la cosurile amenajate pe plaje si au acordat cartonase rosii celor care aruncau gunoiul pe nisip sau in apa marii.

„Gunoiul doare”
Sloganul din acest an este „Respecta plaja!” si contine doua mesaje: Gunoiul Doare (cel de anul trecut) si „Lasa-ma sa vad marea” (care vizeaza sensibilizarea autoritatilor si agentilor economici in privinta modului in care se realizeaza constructiile in zona limitrofa plajelor). In cadrul campaniei, care se desfasoara in perioada 15 iunie – 1 septembrie, mai multi copii din Mangalia vor imparti materiale promotionale, constand in tricouri, sepci, ochelari, discoboluri, pixuri etc turistilor care se vor afla pe plaje, dar vor acorda si cartonasul rosu persoanelor care vor arunca gunoiul pe plaja.
In paralel, voluntarii organizatiilor neguvernamentale vor intocmi mai multe chestionare care sa raspunda, in final, urmatoarelor probleme: determinarea importantei plajelor litorale, stabilirea gradului de curatenie si reducerea numarului de sesizari privind starea plajelor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.