Lumea la Iepuresti

Lumea la Iepuresti

0 134

In pofida asteptarilor si ale precedentelor, iata ca la Iepuresti-Giurgiu rezultatul scrutinului din 1 iunie nu a fost anulat, ramanand primar reales din primul tur Gheorghe Paunescu (PSD) cel care a obtinut jumatate plus doua din voturile valabil exprimate.
Acest lucru s-a lasat cu diferite nuante de chiuituri in comuna, baladele vesele fiind cantate de pesedisti, cele triste de pedelistii basescieni.
Astfel, cei veseli au dat cep butoaielor, afland ca hotararea BEC este definitiva, umpland parte din ulite a sarbatoare.
In schimb vreo 80 – 90 de pedelisti infranti s-au pus pe sezut in fata primariei, bazaind chestia cu neplecatul acasa pana la victoria finala, probabil. Daca ii privesti, nu poti vedea din prima cine va obtine acea victorie: batraneii stirbi si babutele imbasmalate asupra vicisitudinilor electorale, sau acestea, combinate cu vremea de vara din sud si cu o eventuala greva a foamei – unii au declarat aceasta intentie – asupra lor.
In scopul prevenirii unor incidente, gen capete ciobite, maini ciuntite sau picioare sucite, au fost mentinute in comuna efectivele de jandarmi si politisti, urmand ca, la caz de necesitate, acestea sa fie sporite, caci nu se stie ce gena de-a vreunui stramos de la 1907 se poate trezi in taran si sa aprinda astfel vreun foc.
In acest sens imi permit sa fac o paralela intre evenimentul de la 1907, cand rascoala pornita in nord s-a intins in toata tara de atunci, si actualele imprejurari, caci tot mai multe localitati rurale prezinta contestatii, sub diferite motive, la BEC.
Asteptam, curiosi, urmarile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.