Studentii de la Constructii vor proiecta nemteste

Studentii de la Constructii vor proiecta nemteste

0 212

Intre Facultatea de Constructii din cadrul Universitatii “Transilvania” si firma Rebo Consult Software Solutions, reprezentanta in Romania a grupului de firme germane Rebo Consult s-a incheiat un contract de parteneriat. Contractul prevede dotarea gratuita a Facultatii de Constructii cu programele informatice de proiectare puse la dispozitie de firma germana RIB Software AG, lider pe piata mondiala in domeniul softurilor de infrastructura si management al costurilor.
Ceremonia oficiala a semnarii contractului a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, in prezenta reprezentantului firmei Rebo Consult Software Solutions, dipl. ing Dirk Bodes, a Decanului Facultatii de Constructii, dl. Prof. dr. ing. Ioan Tuns si a reprezentantilor Centrului de Valorificare si Transfer de Competente din cadrul Universitatii “Transilvania”, prof. dr. ing. Cornel Samoila, presedintele centrului si prof. dr. ing. Doru Ursutiu, managerul centrului.
De asemenea, au fost prezenti studenti, cadre didactice universitare si reprezentanti ai unor firme de proiectare in constructii din Brasov si Bucuresti.
Evenimentul semnarii contractului a fost urmat de o prezentare a programelor Stratis – pentru proiectare de infrastructura (drumuri si retele de apa-canalizare) si C-Suite – pentru managementul costurilor.
Atentia a fost captata in special de prezentarea programului Stratis, un soft care permite proiectarea rapida (datorita facilitatilor oferite timpul de proiectare se reduce cu 50%) si relativ usoara a drumurilor si retelelor subterane de utilitati.
Colaborarea intre Rebo Consult si Universitatea Transilvania este doar un prim pas, urmand ca in viitorul apropiat toate Universitatile din tara sa fie dotate gratuit cu programele Stratis si C-Suite, ca o actiune de promovare pe piata romaneasca a pachetelor de programe ale RIB Software AG

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.