Taberele din Ardeal nu valorifica potentialul zonei

Taberele din Ardeal nu valorifica potentialul zonei

0 194

Taberele de vara din Transilvania sunt foarte putine, comparativ cu potentialul turistic al regiunii care este imens.
Bistrita-Nasaud se poate lauda doar cu tabara de la Sangeorz-Bai, Sibiul si Clujul au cate trei locatii, iar cel mai prost sta Salajul, fara nicio tabara.
In anii trecuti, la Cluj existau sapte locuri in care se organizau tabere in timpul verii. Acum, numarul acestora s-a redus la trei: Leghia, Baisoara si Somesul Rece.
Leghia se afla la 43 de kilometri de Cluj, inspre Oradea, asa ca se pot face excursii la Ciucea, Cluj sau chiar la Baile Felix.
Au devenit din ce in ce mai populare si mai cautate vacantele tematice. Daca aleg sa-si petreaca vacanta intr-o tabara tematica, copiii clujeni au la dispozitie 10 serii diferite la Baisoara, cu cate 86 de locuri fiecare. Astfel, ei pot merge intr-o tabara de dans, de pictura, de limbi straine, de teatru, de cultura si civilizatie europeana etc.
In Cluj-Napoca exista si cateva firme care organizeaza tabere in judetul Cluj, cat si in alte judete. Firma Boom Party Club, spre exemplu, pune la dispozitia copiilor din gradinite si a celor pana in clasa a VI-a, 7 serii de cate 7-10 zile la Somesul Rece, cu transport, cazare si masa gratuite.
Copiii care doresc sa mearga intr-o tabara de aventura se pot adresa firmelor Adventure Inc. (fosta CRIM Tabere) si Outdoor4U. Adventure Inc. organizeaza tabere la Suncuius si Rosia (judetul Bihor) si la Piatra Craiului (judetul Brasov).
„Taberele sunt pentru copii intre 3 si 17 ani si ofera tot felul de activitati: escalada, mountain bike, tir cu arcul, speologie, caiac etc. Cei mai multi dintre copii care s-au inscris anii trecuti au fost insa bucuresteni, probabil pentru ca au parinti mai curajosi. Am avut si copii din Republica Moldova, trimisi in tabara ca sa exerseze limba romana, sau din Statele Unite”, a spus Corina Boldor, office manager al Adventure Inc.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.