Mor?ii de la Victoria nu pot fi ?ngropa?i

Mor?ii de la Victoria nu pot fi ?ngropa?i

0 139

Nu era nevoie de explozia de la Victoria ca sa confirme macabrul proverb mioritic ca mortul este intotdeauna de vina. Confirmarea pare totusi sa vina, dupa fagasul pe care au luat-o cercetarile menite sa stabileasca vinovatii deflagratiei care a ucis doi oameni. Operatori ai unui crematoriu de deseuri pirotehnice, victimele au fost spulberate de suflul unei teribile explozii in depozitul firmei cu capital spaniol. Conducerea societatii a dat deja vina pe cei doi, vinovati de supraincarcarea incineratorului cu o cantitate de reziduu de 10 ori mai mare decat cea admisa. Catre acelasi verdict par sa se indrepte si concluziile anchetatorilor, care au intocmit deocamdata un raport preliminar.
Pentru vina de a nu fi raportat incidentul imediat dupa producerea lui, societatea a fost amendata de catre Garda de Mediu cu suma de 50.000 de lei. Mai ales ca firma nu tinea o evidenta stricta cu materialele si cantitatile incinerate.
Tragedia mortii celor doi este amplificata acum de un alt detaliu funebru. Corpurile decedatilor nu pot fi reconstituite, deoarece au fost practic spulberate in urma deflagratiei. Fragmente din trupurile lor sunt imprastiate in jurul celor doua cratere ramase dupa incident. Apartinatorii nu vor putea nici macar sa-si duca mortii la groapa.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.