Amnesty International glasuieste

Amnesty International glasuieste

0 182

Amnesty International si-a ridicat mustrator glasul si, de la inaltimea unor fandoseli, ne cearta pe noi, romanii, vizandu-ne capra din ograda.
Astfel, intr-un raport publicat ieri, s-a dat la Romania, unde, chipurile, exista nereguli.
Ca la noi in tara sunt gramezi de nereguli o stim cu totii, caci ne impiedicam tot timpul de ele, asa ca nu vad de ce sa vina altul sa mi le arate. Dar spilul este ca nu din cauza acestor nereguli suntem urecheati de Amnesty International, ci pentru faptul ca “oropsim” tiganii, vaduvindu-i de drepturi egale cu noi.
Macar daca ar fi vorba in raport de neprimiri prin scoli sau in invatamantul superior, daca ar fi vorba de interzicerea circularii pe acelasi trotuar cu noi, sau in acelasi tren sau alt mijloc de transport, si inca alte discriminari asemenea.
Dar doamnele si domnii de la acest club A.I. de vestita zicala basesciana adresata ziaristei in ziua referendumului de anul trecut privitor la mentinerea sau demiterea presedintelui – sunt de acord ca momentul vorbirii a fost deplasat – de gluma ministrului de la Externe care s-a aratat gata sa cumpere o bucata din Egipt pentru a le crea tiganilor un stat al lor intr-un mediu de culoare ce ii caracterizeaza, si de faptul ca mass-media foloseste uneori expresii dure la adresa lor.
Pai ce expresii trebuiesc folosite cand vezi refractaritatea lor de a se incadra intr-o societate ce se doreste cat mai civilizata, iar ei, tiganii, se ocupa numai de belele? Vezi recentul caz – printre cele multe cazuri din ultima vreme, din tara si strainatate – in care, pe o strada principala din Brasov, un politist care se afla in exercitiul functiunii a fost destul de grav ranit prin calcarea cu masina (pare-mi-se un Volkswagen) de catre tiganii beti turta la volan.
Cealalta ureche ne este lungita datorita comportamentului oamenilor normali vizavi de homosexuali si, in principiu, de neagrearea lor si a manifestarilor lor.
Oare ce vrea acest Amnesty International sa facem? Sa o dam cu totii pe inverse si sa ne facem poponauti?
Articolul 200 din Codul Penal a fost desfiintat si sucitii acestia se pot iubi in voie. Nu ii deranjaza nimeni cata vreme si-o trag in cercul lor.
Dar de ce sa le accept, fara scarba, manifestarile lor deplasate, sau de ce trebuie sa fiu de acord cu permiterea casatoriilor intre ei? Ce, fara patalama de la primarie nu mai simt senzatii? Ce, este asa de groaznic sa nu aiba voie sa infieze copii? Dar ce vor, prospatura in tagma lor? Vor sa obisnuiasca viitoarele generatii cu fericiri sucite?
Sunt nonconformist si imi place sa las pe fiecare sa se simta bine. Dar acest lucru sa se intample fara tulburarea unor minime – cel putin – norme de convietuire, altfel dam naibii in haos si praful se alege din omenire.
Personal le doresc celor de la Amnesty International spor in ramura, dar sa se apuce de treburi mai serioase si stringente, care deranjeaza societatea in totalitatea ei, caci sunt destule de indreptat pe acest glob pamantesc bantuit tot mai mult de furtuni fizice si morale.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.