Incepe reamenajarea cladirilor centrului istoric al Brasovului

Incepe reamenajarea cladirilor centrului istoric al Brasovului

0 174

In sfarsit reprezentantii Primariei Brasov se tin de cuvant si amplul proiect de renovare a centrului istoric al orasului este gata de inceput. Cel putin pe foaie toate fazele proiectului sunt acoperite.
Firma spaniola CLAR, cea care s-a asociat cu primaria municipiului Brasov in vederea refacerii fatadelor din centrul istoric, a prezentat plenului Consiliului Local etapele proiectului care urmeaza sa aduca o noua fata centrului istoric al orasului. Firma din Spania este una cu o vechime de peste 20 de ani in astfel de proiecte, avand in prezent o filiala deschisa in tara noastra, care are borouri la Bucuresti si in brasov si care in prezenta lucreza la amenajarea centrului istoric din orasul Targoviste. Cel care a insistat pentru derularea cestui proiect, primarul George Scripcare a declarat: „Se vor inventaria toate cladirile din centrul istoric si se va realiza o «oglinda» a fiecarei fatade, care sa reflecte ceea ce este acum si ce mai trebuie facut. In a doua etapa, cu aceasta documentatie vom accesa fonduri structurale”. Un motiv pentru care aceste lucrari pot incepe este faptul ca in sfarsit au fost finalizate toate litigiile judecatoresti legate de retrocedarile cladirilor din zona.
Renovarea centrului istoric al brasovului a inceput de mai multa vreme, acest amplu proiect incepand cu dotarea cu piatra cubica a strazilor Diaconu Coresi, Sfantul Ioan, Paul Richter, Michael Weiss, Valentin Wagner, Hans Benkner si Stefan Ludwig Roth.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.