Festivalul International de Teatru de la Sibiu incepe pe 29 mai

Festivalul International de Teatru de la Sibiu incepe pe 29 mai

0 147

Inceputul verii aduce tot mai multe evenimente culturale in tara noastra. Unul dintre acestea este Festivalul International de Teatru de la Sibiu. Ajuns la a XV-a editie, anul acesta, festivalul se va desfasura sub genericul „Energii“. Evenimentul va incepe pe data de 29 mai si va dura pana pe 8 iunie. Ineditul il reprezinta faptul ca cele peste 350 de spectacole, prezentate de companii din peste 70 de tari, vor avea loc in sali, pe strada, chiar si in pomi. Organizatorii estimeaza o participare de peste 60 de mii de spectatori in cele unsprezece zile.
Un eveniment de mare clasa al festivalului este spectacolul Natsumatsuri Naniwa Kagami – „Festivalul de vara: O oglinda a Osakai“. La spectacol va participa Nakamura Kanzaburo XVIII, unul dintre cei mai faimosi actori de Kabuki din Japonia. Nakamura a a fost in Evul Mediu unul dintre cele mai mari si prospere teatre, iar genul de Kabuki prezentat aici a devenit sinonim cu familia de actori Nakamura.
Productiile romanesti invitate in festival sunt: „Povestiri despre nebunia noastra cea de toate zilele“, de Radu Afrim, „Hamlet“, de Radu Alexandru Nica, „Don Juan“, de Bocsardi Laszlo, „Ionesco – cinci piese scurte“ si „Block Bach“, de Alexandru Dabija, „69“, de Alexandra Badea. Lor li se alatura spectacole din Germania, Israel, Japonia, Austria, Rusia, Franta, Belgia, Italia si SUA.
Constantin Chiriac, directorul Teatrului Na?ional „Radu Stanca“ din Sibiu a declarat: „Aducem trei mari companii cu trei spectacole diferite. Au venit aici, au vazut spatiile si gandesc aceste spectacole special pentru Sibiu. Avem, de exemplu, Plasticiens Volants, cea mai mare companie din lume pe structuri gonflabile. Pentru prima oara veti vedea la Sibiu aceasta lume extraordinara a fapturilor care plutesc in aer. Alte trei spectacole, cu cea mai puternica companie din Spania, care stie sa se joace cel mai bine cu focul si pirotehnia – Xarxa. Vom avea de asemenea Karnavires, una din cele mai bune companii din Franta“.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.