Palme d’Or pentru scurtmetraj castigat de romanul Marian Crisan

Palme d’Or pentru scurtmetraj castigat de romanul Marian Crisan

0 144

Se pare ca romanii incep sa aiba lipici la Festivalul de Film de la Cannes. Pe lista deschisa de Cristian Mungiu si-a facut aparitia anul acesta regizorul roman Marian Crisan care, cu pentru productia „Megatron”, a castigat premiul Palme d’Or pentru scurtmetraj la cea de-a 61-a editie a Festivalului.
Aflat pentru prima data la acest eveniment, regizorul romana a fost felicitat de catre presedintele sectiunii Cinefondation si al celei de scurtmetraj, Hou Hsiao Hsien, cei doi fiind si cei care i-au inmanat premiul.
„Megatron” este o poveste despre un copil de 8 ani, care locuieste impreuna cu mama lui, intr-un sat nu foarte aproape de Bucuresti, acestea fiind, de altfel, si singurele personaje ale scurtmetrajului, actorii care interpreteaza rolurile fiind copilul Maxim Trinu si actrita Gabriela Crisu. „Este povestea unui baietel care isi serbeaza ziua de nastere la McDonald’s. Pelicula a fost filmata in special in afara Bucurestiului, fiind o calatorie spre Bucuresti”, a spus Marian Crisan.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.