Tabara Internationala Hajdusag – Ungaria la Muzeul de Arta

Tabara Internationala Hajdusag – Ungaria la Muzeul de Arta

0 146

In perioada 28 mai -29 iunie, Muzeul de Arta gazduieste expozitia de arta plastica Tabara Internationala Hajdusag – Ungaria. Manifestarea este organizata de Muzeul de Arta Brasov in colaborare cu administratia Tabarei Internationale de Arta din regiunea Hajdu – Ungaria. Vernisajul expozitiei va avea loc miercuri, 28 mai, la sediulMuzeului de Arta, incepand cu orele 14.00. La vernisaj va participa Marczin Istv?n – director artistic si artistii plastici Pap Gitta si Suto Robert, participanti la taberele de creatie din anii 2005-2007.
Expozitia cuprinde 60 de lucrari de pictura si grafica semnate de artisti contemporani din peste 20 de tari (Ungaria, Romania, Elvetia, Ucraina, Spania, Israel, Slovacia, Brazilia, Serbia, Japonia, Rusia, Germania, S.U.A., Slovenia, Chile, Scotia, Suedia, China etc.), care ofera publicului vizitator prilejul de a surprinde panorama artei contemporane europene, dar si a artei din spatii indepartate si exotice.

Ce mai veche tabara artistica din Ungaria
Tabara Internationala de Arta din regiunea Hajdu a fost fondata in anul 1963, fiind inregistrata de UNESCO in 1968. in prezent, este cea mai veche tabara artistica din Ungaria. Functioneaza in orasul Hajduboszormeny (judetul Hajdu-Bihar), situat in nord-estul Ungariei. Principalele sale obiective, inca de la infiintare, sunt: sa ofere artistilor prilejul de a se afirma, stabilirea unor legaturi stranse intre artistii din Ungaria si artistii din alte tari, realizarea unor expozitii care sa popularizeze creatiile artistilor participanti si prezentarea artei europene in Ungaria. in fiecare an, in primele trei saptamani din iulie, sunt invitati 22-25 de artisti, selectati prin prisma creatiei si a reputatiei profesionale, care iau parte la atelierele de creatie ale taberei. Majoritatea sunt pictori si graficieni, dar in fiecare an sunt invitati si cativa designeri, fotografi si sculptori. Constituita din donatiile participantilor, colectia de arta contemporana a taberei reuneste peste 600 de piese.

L.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.