Cele mai tari inventii ecologice ale anului 2008 la Popular Science

Cele mai tari inventii ecologice ale anului 2008 la Popular Science

0 214

Popular Science este evenimentul care scoate la iveala cele mai performante inventii ecologice din toata lumea, iar cele mai practice, folositoare si inovative lucrari sunt premiate.
Astfel, pentru anul 2008 au fost oferite 10 astfel de premii. Dintre acestea mentionam: un sistem de captare a vantului, o unicicleta sau un mijloc de combatere a celulelor canceroase.
Una dintre cele mai nastrusnice inventii este cea a lui Ben Gulak, un adolescent de 19 ani, care si-a dorit un mijloc de transport rapid si prietenos mediului inconjurator. L-a construit in doi ani. Unicicleta atinge 60 de kilometri pe ora, iar productia acesteia costa 45.000 de dolari dupa cum informeaza site-ul de stiri antena3.ro.
Un inginer mecanic a creat o proteza mecanica. Astfel, el a imbinat pasul piciorului bionic cu proteza mecanica, reiesind un picior fara articulatii la incheietura.
„Popular Science” a premiat si inventiile salvatoare a unui marinar de submarine care a inventat reteaua radio fara fir care depisteaza minerii blocati in subteran. Sistemul are la baza principiul walkie-talkie.
Dintre celelalte inventii premiate, mai amintim: un sistem ce raspandeste aer in jurul frunzelor, unul care il filtreaza si un altul care il aspira, un motor cu aburi pentru vehiculele ecologice, o masina care ar putea distruge celulele canceroase prin unde electromagnetice sau o bolta de beton care sa sustina poduri.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.