Cuzinetii Romlag s-au gripat din cauza directorilor

Cuzinetii Romlag s-au gripat din cauza directorilor

0 155

La Fabrica de Cuzineti Romlag se petrece un lucru ciudat. Cei 130 de angajati ai uzinei au depasit deja a cincia zi de proteste impotriva conducerii intreprinderii, careia ii cer raspicat demisia. Nimic deosebit pana acum, in peisajul industrial romanesc, intesat de manifestari muncitoresti impotriva directorimii care confunda adesea institutiile in care muncesc cu propriile mosii. Muncitorimea, la randul ei s-a specializat nefiresc in proteste, condimentate cu scenete morbide, in care sicrie confectionate la sectia tamplarie sunt plimbate pe strazi cu sobor de salopete.
Ceea ce face speciala actiunea de la Romlag este amanuntul actionarial ca muncitorii fabricii detin, prin Asociatia Salariatilor, trei sferturi din actiunile uzinei. Nici chiar in aceste conditii oamenii nu reusesc sa-i constranga de directori sa-si paraseasca posturile. Ura angajatilor impotriva celor care ii conduc s-a declansat dupa ce au aflat intamplator ca anumite active ale societatii au fost scoase la vanzare pentru acoperirea unor datorii. Totul fara stirea Asociatiei Salariatilor, care a descoperit, la fel de intamplator, ca o parte importanta a fabricii este scoasa la mezat chiar si pe Internet. In aceste conditii, angajatii Romlag au pichetat Prefectura si au reusit sa obtina o audienta la prefectul Adriana Dontu. Dupa ce va discuta cu forurile competente, doamna prefect va lua o decizie in cazul conflictului de la Romlag.
Pana atunci, angajatii sunt decisi sa nu reia munca, in ciuda contractelor banoase cu parteneri straini, pe care protestul lor le pericliteaza.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.