Tariceanu a vizitat Aeroportul Brasov-Ghimbav

Tariceanu a vizitat Aeroportul Brasov-Ghimbav

0 146

Tariceanu a vizitat Aeroportul Brasov-Ghimbav
Prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu insotit de Aristotel Cancescu, presedintele CJ Brasov, a vizitat sambata santierul viitorului Aeroport International Brasov, amplasat in apropiere de societatea comerciala IAR Ghimbav, crede ca acest proiect poate fi realizat intr-un an.
Cu acest prilej, seful Guvernului a tinut sa spuna ca sunt foarte putine judete capabile, precum Brasovul, sa initieze un proiect de o asemenea anvergura.
Calin Popescu-Tariceanu i-a indemnat pe reprezentantii autoritatilor brasovene sa impulsioneze lucrarile la aeroport.
Premierului i-au fost prezentate de catre Iancu Vespasian, seful comisiei speciale pentru realizarea aeroportului principalii parametrii. Aeroportul va avea o pista lunga de 2.600 de metri, o suprafata a terminalului de 10.000 de metri patrati, o capacitate de 400 de pasageri pe ora, doua milioane pe an, si 6.000 de tone de marfa pe ora, fiind vorba despre o investitie de 100 de milioane de euro.
Intregul ansamblu va fi construit in imediata apropiere a societatii comerciale IAR Ghimbav, lucrarile urmand sa fie finalizate in 30 de luni, la sfarsitul anului 2010.
Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban (nascut la Brasov), s-a angajat ca va sustine proiectul construirii aeroportului de la Brasov, precizand ca, in momentul in care se va ajunge la o cuantificare a fondurilor necesare din partea Guvernului, acestea vor fi acordate.
Capacitatile aeroportului vor fi marite in timp, sustine Ronald Weissberger, care a adaugat ca Aeroportul International Brasov-Ghimbav va fi mai mare decat aeroporturile din Timisoara si Constanta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.