Parada carnatilor, la Sfantu Gheorghe

Parada carnatilor, la Sfantu Gheorghe

0 151

In municipiul Sfantu Gheorghe va avea loc, sambata, cea de-a sasea editie a „Paradei carnatilor”, prilej cu care concurentii vor pregati aproape un kilometru de carnati.
La aceasta traditionala manifestare gastronomica, gazduita in Sala sporturilor din municipiu, s-au inscris 45 de echipe din tara si strainatate, care in decurs de doua ore se vor intrece sa prepare cei mai gustosi carnati. Fiecarei echipe i se vor asigura, in schimbul unei taxe de participare de 300 de lei, cate 10 kilograme de carne si 15 membrane pentru carnati, dar vor trebui sa aduca de acasa masini de tocat, aparate de umplut carnati si ingredientele.
Juriul, format din bucatari si oameni de afaceri, va primi de la fiecare echipa cate un carnat de 50 de centimetri pentru a putea hotari castigatorul, iar restul vor fi prajiti si savurati impreuna cu suporterii din galerii.
Vor fi acordate premii nu numai pentru cei mai gustosi carnati, ci si pentru cea mai vesela si mai eleganta echipa si cea mai nonconformista decoratiune. Castigatorii paradei vor participa, in toamna, la Festivalul carnatilor de la Bekescsaba, Ungaria, unde se fabrica deliciosii carnati Csabay.
Anul trecut concursul a fost castigat de o echipa din localitatea covasneana Zagon.
Parada carnatilor, organizata de Consiliul Judetean Covasna, constituie punctul de atractie al ”Zilelor turismului covasnean”, manifestare ce are ca scop promovarea traditiilor si obiceiurilor locale si atragerea cat mai multor turisti in zona.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.