Proiectul „SI EU sunt cetatean” ajunge la Jibert

Proiectul „SI EU sunt cetatean” ajunge la Jibert

0 174

„Si EU sunt cetatean” este un proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare – Accelerarea Implementarii Strategiei Nationale pentru Imbunatatirea Situatiei Romilor si este coordonat de Asociatia pentru Parteneriat Comunitar Brasov in parteneriat cu Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Brasov si Primaria orasului Rupea. Proiectul are ca scop imbunatatirea situatiei romilor din judetul Brasov in vederea promovarii incluziunii sociale a romilor care nu au acces la serviciile publice. Comunitatile incluse in proiect sunt: Rupea, Bunesti, Cata, Homorod, Jibert, Ormenis, Racos. Valoarea totala a proiectului este de 45.584 euro, din care 37.884 euro reprezinta finantare nerambursabila UE. Perioada de implementare a proiectului este 14 ianuarie 2008 – 14 ianuarie 2009.
Pentru realizarea celor 500 acte de identitate si stare civila pentru comunitatile de romi propuse in proiect, la Rupea s-a infiintat un Punct Temporar de evidenta care ofera servicii gratuite pentru persoanele fara venit sau cazuri sociale pana in 14 ianuarie 2009, data finalizarii proiectului. Totodata, in cadrul proiectului se vor realiza sapte caravane lunare pentru asistarea si consilierea populatiei din Rupea, Bunesti, Cata, Homorod, Jibert, Ormenis, Racos.

A doua caravana
Astfel, miercuri, 14 mai 2008, se va organiza cea de a doua caravana de asistare si consiliere, in comuna Jibert. Cu aceasta ocazie, incepand cu ora 10.00, cetatenii comunei Jibert vor fi invitati la sediul Primariei Jibert unde va fi instalat biroul temporar al proiectului. Aici vor fi preluate datele privind cazurile nerezolvate in ceea ce priveste actele de identitate/stare civila, cu sprijinul specialistilor din echipa mobila a Directiei Judetene Comunitare de Evidenta a Persoanelor Brasov si Biroul de Evidenta a Persoanelor Rupea – se vor realiza inclusiv fotografiile necesare eliberarii cartilor de identitate.
Cetatenii vor primi consiliere in cele 12 domenii in care Biroul de Consiliere pentru Cetateni Brasov al Asociatiei pentru Parteneriat Comunitar Brasov acorda consiliere: sanatate publica, asistenta sociala, asigurari sociale, raporturi de munca, protectia consumatorului, drepturi si obligatii civile regimul proprietatii, impozite si taxe, invatamant, procedura notariala, protectia copilului, servicii publice.

L.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.