ROMANI IEFTINI LA EXPORT ! (II)

ROMANI IEFTINI LA EXPORT ! (II)

0 149

D.D.Rujan

COMISARUL ex european Franco FRATINI se dovedeste, fara exagerare, un pui de neofascist, ce spera sa prinda portofoliul Externelor in Guvernul bufonului Berlusconi. Este tot mai evident ca acest individ va incerca sa impuna Uniunii Europene o selectie a fortei de munca dupa model americano-canadian, dar in care amesteca la greu puturoase sosuri fasciste de pe vremea lui Mussolini.
“CHESTIILE” alea de la Bruxelles, cu libera circulatie a persoanelor in UE, cu marea familie europeana in plina formare, unde toate tarile membre sunt egale, ori acele teorii ale democratiei, ca prima valoare europeana, sunt, ca sa citam un clasic precum Becali, ”vrajeli” pentru prostii din Est.
Este tot mai limpede ca tarilor ESTULUI le este rezervat rolul de rezervor al fortei de munca, insa nu “la gramada”, ca pana acum, ci… dupa criterii bine selectate, daca s-ar putea doar arieni.

Vorbeam de modelul AMERICANO-CANADIAN. Cum e la ei?
Primul criteriu este instruirea. Nici in SUA, nici in Canada, nici in Australia sau Noua Zeelanda nu se poate emigra daca solicitantul nu are cel putin STUDII MEDII, cunostinte acceptabile de limba engleza sau franceza si, OBLIGATORIU, varsta sub 35 de ani!
Sunt apoi CONDITII FINANCIARE: taxe consulare si de procesare nereturnabile (300$ in SUA si Canada, 500$ in Noua Zeelanda si 860 $ in Australia). Tot nereturnabila este taxa de instalare (700 $ in SUA si Canada, 1.600 $ in Australia), dar si fonduri obligatorii de deplasare (5.000 $ in Canada si 7.000 in SUA).
Chiar daca imigrantii se bucura de inlesniri cetatenesti, au dreptul sa solicite CETATENIA dupa 5 ani in SUA, dupa 3 ani in Canada, si dupa 2 ani in Australia si Noua Zeelanda. Asistenta medicala si ajutorul social sunt puse la dispozitie abia la un an dupa obtinerea cetateniei.
Daca in Romania, doar boii stau la bariera, cei puternici sarind peste ea, iar cei smecheri trecand pe dedesubt, pentru emigrarea in tarile amintite, daca ai 500.000 $, liberi de orice debit, pe care ii investesti acolo, este OK ! Favorizati sunt tinerii cu calitati exceptionale, sau micile genii, recrutate fara rusine din universitatile romanesti.
Si in CANADA, si in SUA au prioritate doctorii in stiinte, sau licentiatii care primesc puncte dupa o grila a necesitatilor din tara respectiva. Australia si Noua Zeelanda asigura in plus facilitati si meseriasilor, cu conditia daca sunt de prima mana. Cine ramane in Romania?
Altfel spus, este un FURT DE CREIERE fara rusine, practicat nu doar impotriva Romaniei, dar si impotriva Indiei, ca si a altor tari sarace, exportatoare de inteligenta, care nu au posibilitatea sa-si plateasca cum se cuvine specialistii si cei mai buni profesionisti in principalele domenii social-economice.
Dintre cei circa 200-250.000 de emigranti pe an primiti in Canada, in jur de 5.000 de vize anuale de rezident permanent sunt acordate pentru romani! Agentii de emigrare din provincia francofona Quebec, veniti la Bucuresti, vaneaza doar “inteligente” foarte apreciate in Canada: pentru ca sunt albi, sunt profesionisti, sunt seriosi, muncind chiar cu disperare in primii 6-8 ani, ca sa se chiverniseasca!
ROMANII se dovedesc si in Canada, si in SUA (dar si in Spania sau Italia) bine pregatiti in profesie, vorbesc fluent engleza sau franceza (uneori pe amandoua, ba chiar si o a treia limba!), comunicativi si usor adaptabili. Altfel spus, sunt o forta de munca IDEALA, in care tarile respective nu au investit nimic, culegand doar foloasele ! La acest nivel de exigenta selectiva, in urma careia Romania pierde astfel in fiecare an, nu doar zeci de milioane USD, ci mai ales “exemplarele” cele mai reusite ale natiei (adica varfurile de competenta!), DECALAJUL economic, social si cultural, intre o tara saraca (ca noi!), si o alta tara foarte bogata (ca ei!) va creste in continuare !
Frumoasa teorie a circulatiei libere a oamenilor si ideilor nu este altceva decat o dramatica polarizare a saraciei si bogatiei, imbracata in sclipici si staniol. Dar stralucirea acesteia din urma atrage si “scursura” sociala ce se adauga celei autohtone ! Nu poti sa faci omleta, daca nu spargi ouale!
ASTA NU VREA ACUM sa inteleaga dl. Fratini. El doreste sa ridice un nou Zid al Berlinului, pe care sa planteze florile amagitoare ale unei prietenii perverse. Sa selecteze astfel pe cei mai buni de la noi, care sa-i estompeze pe cei mai rai din propria ograda. Se dovedeste astfel ca, spre rusinea lor, bogatii nu-i vor intelege pe saraci, ci doar i vor exploata. Pare marxista aceasta idee, dar cu atat mai mult democratia respinge duhoarea fascista ce se pare ca a inceput sa fermenteze iar in Italia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.