Melc,melc codobelc …

Melc,melc codobelc …

0 155

La Teliu – Brasov s-a sarbatorit sambata Fstialul Gasteropodelor, adica a acelor animale mici si cu casa in spinare si care se pot uita si dupa colt.
Acest eveniment a fost organizat de proprietarii celor peste 20 de crescatorii de melci, ferme care, dupa oarece investitii, au inceput sa lucreze in castig.
Daca majoritatea romanasilor nostri se uita intr-o dunga la aceste gasteropode, neimaginandu-si-le decat cu scarba in cratita sau farfurie, in Occident melcii sunt socotiti o delicatesa. De aceea si majoritatea productiei ia calea exportului, aducand venituri bunicele.
Astfel, 1 kg. de melci bruti aduce 3 euro, iar daca sunt prelucrati, ei pot ajunge si pana la 70 euro/kg.
Iar pe un metru patrat se pot obtine, bine ingrijiti, pana la 200 melci intr-un timp relativ scurt.
Inafara faptului ca melcul are o carne gustoasa, datorita faptului ca acesta se hraneste cu iarba, carnea este foarte curata, si la preparare este normal ca se indeparteaza partile ce pot crea senzatia de respingere.
La acest festival s-au prezentat diferite preparate din carne de melc, atractia constand in salamul din carne de melc si tocana, toate pregatite de cunoscatori de frunte ai acestei meserii.
In incheiere mai putem mentiona dorinta fermierilor de a dezvolta la Teliu si o mica industrie de prelucrare, care ar aduce venituri si mai mari.
Nu putem decat sa le uram fermierilor din Teliu succes in activitate.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.