Gara subterana – ne propun ecologistii brasoveni!

Gara subterana – ne propun ecologistii brasoveni!

0 164

Presedintele filialei Brasov a Partidului Ecologist Roman, Iancu Vespasian-Augustin, candidatul din partea acestei formatiuni politice la sefia Consiliului Judetean si Radu Caius Magureanu candidatul la functia de primar pentru alegerile locale, au lansat, din partea ecologistilor brasoveni o propunere inedita – gara subterana: ”Este un proiect de viitor, pentru reducerea polurii si protectia mediului in zona garii, un proiect prin care ne propunem ca trenurile care intra si ies din Brasov sa circule prin subteran. Este vorba despre o distanta de circa zece kilometri, iar investitia ar fi sub 200 de milioane de euro. Din evaluarile facute s-a constatat ca numarul mare de trenuri ce trec prin gara Brasov polueaza foarte mult zona”, a declarat Iancu Vespasian-Augustin.
Candidatul la sefia Consiliului Judetean sustine ca specialistii care au propus acest proiect pot demonstra ca investitia se recupereaza destul de repede prin vanzarea terenurilor din zona garii pe care sunt construite acum peroanele si liniile de cale ferata.
„Costurile pentru diminuarea poluarii si reducerea noxelor prezente sunt egale cu costurile introducerii circulatiei trenurilor in subteran”, a adaugat presedintele filialei Brasov a PER. De altfel si in alte mari orase s-au aprobat proiecte de asemnea gen: legatura dintre gara CFR si Aeroportul International Cluj Napoca se preconizeaza a fi prin subteran, dupa modelul unor orase precum Copenhaga, Madrid, Viena, Londra, Monte Carlo sau New York; Bucurestiul a aprobat un proiect subteran grandios – 9000 de locuri de parcare langa gara de Nord.
Garile subterane nu sunt inventia ecologistilor brasoveni, ele functionand de multa vreme, cu succes in multe state occidentale. Un exemplu ar fi Copenhaga, unde gara subterana este chiar in interiorul aeroportului din capitala daneza: cu monitoare peste tot, sa stii mereu care-i urmatorul tren, ce trenuri vin, din si in ce directie… In zece minute de mers, fara nici o zdruncinatura sau zgomot, cu statiile anuntate si afisate, fara mecanic, totul fiind computerizat… te trezesti in Gara centrala din Copenhaga. Chiar si la noi in Romania, speciali?tii din administra?ia timisoreana, respectiv Universitatea Politehnica ?i Institutul Fraunhofer din Germania, au gandit ?i proiectat o astfel de strategie de dezvoltare a transportului in Timi?oara pentru urmatorul deceniu.
Proiectul indraznet al ecologistilor brasoveni a fost prezentat la toate intalnirile cu electoratul.
Stirea a facut inconjurul tarii, fiind redata de agentiile de presa si preluata de portalurile de stiri.

Le dorim succes!

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.