Accident pe DN 13

Accident pe DN 13

0 142

Ieri dimineata s-a petrecut un accident frumusel in preajma Brasovului, pe DN 13. Un inconstient intr-un turism cu lumini stinse si circuland cu mare viteza pe contrasens a intrat intr-o cisterna ce transporta motorina si apoi intr-un TIR, facandu-si destul zob masina.
Soferul cisternei subliniaza viteza mare cu care circula turismul, precum si faptul ca acesta nu avea farurile aprinse.
Circulatia a fost intrerupta in urma incidentului, formandu-se, in ambele sensuri, cozi de masini pe circa trei kilometri.
Mai ciudat pare insa faptul ca vitezomanul, dupa ce a fost scos dintre fiarele masinii binisor avariate, a luat-o la sanatoasa, chiar ranit fiind, peste camp, spre niste case din apropiere. Iar dupa ce a fost retinut, a declarat ca s-a dus sa manance cate ceva si a baut apa.
Oare? Cam ciudat !
Caci nu ar fi de mirare sa declare mai tarziu ca, din cauza spaimei si a emotiilor cauzate de accident, la casa la care a ajuns a si baut ceva. Asemenea intamplari s-au mai petrecut, eu insumi cunoscand patru asemenea cazuri, de-a lungul anilor.
Si astfel cel in cauza scapa de acuza ca ar fi condus sub influenta alcoolului.
Dar ce doresc sa subliniez nu este accidentul in sine – un accident socotit banal pe niste sosele tot mai aglomerate si necorespunzatoare actualului trafic de la noi – ci inconstienta unor participanti la trafic, care, pomenindu-se cu herghelii de cai-putere sub stapanire, uita ca mai exista si frana, ca sa nu mai vorbim de respectarea vitezei legale si, in general, a legii circulatiei pe drumurile publice. La care, daca se adauga si consum de alcool, condimentat cu un buzunar plin, rezultatul este, mai devreme sau mai tarziu, accidentul.
Nu-i vedeti pe acesti inconstienti gonind si prin oras si starnind praf, zgomot de motor ambalat si spaima? Nu va este teama, de multe ori, sa treceti strada chiar daca locul este marcat si preferati sa ajungeti cat mai repede acasa?
Si totul pleaca de la buzunarul prea plin si folosit in slujba unei gandiri limitate la egoism.
Din pacate aceste specimene nu sunt stigmatizate cu semnul specific pe frunte si le descoperi “talentele” abia dupa ce s-a petrecut raul, caci, in acest sens, legile sunt inca prea blande la noi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.