Studentii se tem de seringa

Studentii se tem de seringa

0 156

Un anunt al studentilor medicinisti vestea saptamana trecuta o campanie de donare de sange. Sub indemnul „Doneaza sange pentru viata!”, aspirantii la purtatul de halate albe prin spitale, alaturi de colegii lor de la Universitatea Transilvania, se angajau sa mareasca rezervele de sange ale Centrului de Transfuzii Sanguine din Brasov. Despre care cetatenii stiu de mai multa vreme ca nu acopera necesarul in diversele interventii chirurgicale, desi la Brasov situatia nu este nici pe departe atat de critica precum in alte parti.
Campania s-a dovedit, insa, mai vlaguita decat daca initiatorii ei ar fi venit sa doneze sange. In cele trei zile in care fusese anuntat ca se va desfasura, actiunea nu a convins nici un student sa se prezinte la Centru. Cei trei-patru tineri care s-au nimerit pe-acolo nu stiau nimic despre campanie. Nici un afis, fluturas sau macar vreun telefon fara fir nu-i instiintase despre donarea de sange si beneficiile ei. Ratacitii pe la Centru venisera dintr-o motivatie tulbure, in care dorinta de a-si ajuta semenii s-a amestecat cu gandul la bonurile de masa, reducerea de 50% timp de o luna pe transportul in comun si scutirea de la cursuri in ziua respectiva.
Donatorii care s-au prezentat totusi sunt clientii fideli, cei care obisnuiesc sa doneze sange de cel putin doua ori pe an, singurii care asigura stocul de avarie al Centrului de Transfuzii.
Se vede treaba ca cheful de donare trece subit la vederea seringii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.