Tariceanu s-a intalnit cu oamenii de afaceri italieni

Tariceanu s-a intalnit cu oamenii de afaceri italieni

0 139

Premierul Calin Popescu Tariceanu a participat marti, 6 mai, la Adunarea Anuala a Uniunii Oamenilor de Afaceri Italieni din Romania UNIMPRESA, care a marcat cinci ani de la crearea sa.
Seful Executivului si-a exprimat satisfactia pentru prezenta deosebit de activa a companiilor italiene in sectoare-cheie ale economiei romanesti si a remarcat faptul ca investitorii italieni “isi fac foarte bine temele” si surprind oportunitati de investitii in Romania in sectoare cu potential extraordinar, cum sunt turismul si agricultura. Romania are, de asemenea, o pozitie foarte buna in sectoarele de productie de energie din surse fosile, nucleare si regenerabile.
“Pe piata energetica romaneasca, in majoritatea sectoarelor, sunt implicate cu succes companii italiene. Romania a inceput sa faca performanta si in industria auto, domeniu in care este foarte greu sa fii competitiv in conditiile concurentiale actuale”, a declarat Primul-ministru.
Cu un ritm anual de crestere de 6% din PIB, Romania este, la ora actuala, una dintre economiile cu cele mai inalte rate de crestere economica din Uniunea Europeana si cu realizari remarcabile in sfera imbunatatirii mediului de afaceri, a amintit premierul Calin Popescu-Tariceanu. Anul trecut, investitiile straine atrase de Romania au insumat circa 7 miliarde de euro, dupa un an de varf – 2006, in care volumul investitiilor a atins 9 miliarde de euro, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul guvernului.
“Dezvoltarea economica presupune libertate de miscare, piata libera, contacte intense intre comunitati. Speram ca noul Guvern italian sa abordeze problematica liberei circulatii intr-un mod pragmatic si echilibrat si cu respectarea principiilor europene in materie. Contez pe o colaborare bilaterala sporita la nivel guvernamental, la nivel politic si in special la nivelul asociatiilor de intreprinzatori”, a declarat premierul Tariceanu.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.