Salariul mediu a fost in crestere in martie 2008

Salariul mediu a fost in crestere in martie 2008

0 139

Desi economia romaneasca nu se afla tocmai pe culmile dezvoltarii si in ascensiune, se pare ca salariile se afla totusi pe o pant ascendenta. Cel putin, astfel arata statisticile.
Castigul salarial mediu nominal net realizat in luna martie a fost de 1.192 lei, in urcare cu 17,7% comparativ cu perioada similara din 2007 și cu 5,1% fața de luna februarie, potrivit datelor Institutului Național de Statistica (INS).
Potrivit acestui studiu, castigurile salariale cele mai insemnate au fost inregistrate in domeniul tranzactiilor financiare, respectiv 3.595 lei, iar cele mai mici in prelucrarea lemnului si a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei, de 674 lei. In domeniul intermedierilor financiare, cu exceptia activitatilor de asigurari si ale caselor de pensii, au fost inregistrate valori ale salariilor cu 23% peste media pe economia nationala.
Pe locul al doilea in ceea ce priveste cresterile salariale se afla cei care lucreaza in domeniul transporturilor aeriene, salariile acestora situandu-se la 2.802 lei.
Datele INS arata ca salariul mediu nominal brut s-a majorat cu 5,2% fata de luna februarie, la 1.623 lei.
Angajatii din productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze si apa, industria alimentara si a bauturilor, hoteluri si restaurante, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, industria de masini si aparate electrice, constructii, transporturi terestre, transporturi prin conducte, industria de aparatura si instrumente medicale, de precizie, optice si fotografice, ceasornicarie, fabricarea substantelor si a produselor chimice, edituri, poligrafie si reproducerea inregistrarilor pe suporti si comert cu ridicata si cu amanuntul au castigat salarii cu 5-9% peste media nationala.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.