Fotbalospiritul

Fotbalospiritul

0 150

In preziua partidei ce se anunta sangeroasa dintre CFR Cluj si U Cluj, replica ardeleana a urii microbiste dintre orice combinatii de doua ale echipelor Steaua, Dinamo si Rapid, s-ar cuveni un material viril si sangvin. Cu RH-ul compatibil cu al sangelui pe care fanii celor doua grupari de sub Feleac se pregatesc sa-l verse in tribune, indiferent de rezultat. Adulmecand mirosul sangelui, lupul printre oi Gigi Becali face niste declaratii hilare de tot in gura unui patron de fotbal care alearga jucatorii cu sacosa de bani. Latifundiarul se da ofuscat de presupusul acord dintre ceferistul Paskany si dinamovistul Borcea, pe care cei doi patroni l-ar fi parafat in mare taina undeva in Austria. Doar ca sa sufle titlul Stelei si sa trimita CFR Cluj in Liga Campionilor. Becali n-are nici un fel de dubiu asupra masinatiunilor celor doi; este chiar atat de convins incat se intreaba retoric si insinuant „ce altceva poti sa faci in Austria?”.
O sumedenie de agentii turistice i-ar putea spune ca sunt extrem de multe de facut in Austria. Chiar de-ar fi doar sa adulmeci iarba celebrelor pasuni alpine cu aer de cunoscator intr-ale cacarezelor si tot ar fi ceva de facut.
In ciuda concentratiei de globule rosii a subiectului, sunt tentat de un altul. Din acelasi domeniu al fotbalului, dar livid rau. Pe cat de rosu in obraji si plesnind de sanatate este primul, pe atat de anemic e cel de-al doilea. Contrastul este cu atat mai mare cu atat ambele vin in egala masura din tribune.
Fanii nationalei de fotbal a Romaniei au ales de curand sloganul ce va fi inscriptionat pe autocarul care ii va transporta in Elvetia si Austria. (Apropo, iata o alta ocupatie in zona: fotbalul de calitate de la Campionatele Europene, lejer diferit de ce joaca Steaua si, in general, echipele de la noi). Desi suporterii nationalei sunt suspectati de barbatie, s-au flescait rau cand a fost vorba sa-si aleaga soganul care sa-i reprezinte. Cu toate ca in tribune se scandeaza uneori, printre mormane de injurii, si jocuri de cuvinte interesante ori cate-o fraza ingenioasa, microbistii au votat ca la cursul de patriotism. N-o sa credeti, dar pe autocarul nationalei noastre va sta scris „Romanie te iubim si cu tine ne mandrim!”.
Fanii au ratat jenant sansa de a fi spirituali sau macar de a nu fi confundati cu un stol de agitatori la Cantarea Romaniei.
Suporterii altor echipe s-au dovedit mult mai inspirati si n-au tinut cu tot dinadinsul s-o faca pe patriotii. Lusitanii au fost poeti si si-au scris pe vehicul „Este autocar es movido por pasion” (Acest autocar este pus in miscare de pasiune) iar elvetienii, cu sanse putine si gazde pe deasupra, au inscriptionat un mesaj scurt si convingator: „Destinatie finala: Viena”. Ambele au meritul de a fi fost gandite pentru a fi aplicate pe un autocar. Au miez si au culoare. Al nostru este un test stupid si nealocul lui de nationalism. Ne intrec doar rusii, care si-au pictat pe masina un frazalau decupat dintr-un mesaj catre tara de-al lui Lenin.
Se vede treaba ca lotul romanesc de patrioti microbisti nu e la curent cu combinatia despre care specialistii cred ca defineste meleagurile mioritice. Ati ghicit, este pardalnicul de fabulospirit. Printr-o interventie minuscula se obtinea fotbalospiritul. Numai bun de pus pe autocare, tricouri, sepci si, ca sa ramanem in atmosfera ultimelor partide, pe brichete.
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.