Gara subterana – visul ecologistilor brasoveni

Gara subterana – visul ecologistilor brasoveni

0 137

Da, stimati cititori, nu este o gluma. Este un gand pentru perspectiva Brasovului.
Imaginati-va disparut colosul din otel si beton, reprezentand poarta feroviara principala a orasului, facand astfel loc spatiului verde si locurilor de joaca pentru copiii care acuma isi petrec jocurile in spatiile indecvate pentru astfel de destinatii.
Pe langa aceasta, ganditi-va la disparitia dintre blocuri a gramezii de fieraraie, cu toate anexele necesare caii ferate, in locul lor aparand lacase de cultura sau locuinte.
Iar gara de calatori si, cum am aratat, anexele de fieraraie, ar sta frumusel, cu bunele si relele ei –ne dorim cat mai putine din acestea – intr-un tunel tip metrou.
Iar costurile, din cate am aflat de la candidatul la primaria Magureanu Radu Caius, unul din promotorii proiectului nu ar fi absolut deloc exagerate.
Este drept ca o asemenea lucrare ar fi de durata, executandu-se de o firma straina specializata si bine cunoscuta pe plan mondial (de ce nu si romaneasca – ar fi un prilej de intoarcere a unor specialisti izgoniti de aceasta clasa politica in dusmanie cu valorile romanesti!), care, cand s-a apucat de lucru, sa-l si termine.
Iar cat priveste banii, sa nu uitam de posibile accesari ale unor fonduri europene sau tocmai valorificarea unor terenuri astfel disponibilizate.
Cum ecologistul Iancu Vespasian (actualul sef al ecologistilor brasoveni) a reusit sa urneasca lucrarile la viitorul aeroport, cu toate piedicile ce i-au fost puse si despre care voi vorbi in alt material, tot asa ar putea moderniza in continuare urbea noastra prin realizarea garii subterane.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.