Omagiu Ludovic Spiess la Opera Nationala Bucuresti

Omagiu Ludovic Spiess la Opera Nationala Bucuresti

0 150

Opera Nationala Bucuresti (ONB) anunta continuarea seria de spectacole aniversare si omagiale cu „Aida” de Giuseppe Verdi, programata duminica si dedicata regretatului tenor Ludovic Spiess.
Pentru acest eveniment cultural deosebit, ONB a invitat la Bucuresti doi artisti importanti ai scenei lirice internationale: tenorul Ignacio Encinas (Radames) si baritonul Carlos Almaguer (Amonasro).
Alaturi de acestia vor evolua artistii lirici Roxana Briban, Ecaterina Tutu, Pompeiu Harasteanu, Mihnea Lamatic, Valentin Racoveanu, Dorina Chesei si solistii baletului ONB Madalina Slateanu, Gigel Ungureanu si Magdalena Radulescu, precum si orchestra, corul si ansamblul de balet al ONB.
Acestia vor fi coordonati de bagheta maestrului Cornel Trailescu.
Nascut in 1938 la Cluj-Napoca, Ludovic Spiess a urmat studii de specializare la Milano, iar la varsta de 24 de ani a debutat pe scena Teatrului Muzical din Brasov.
Timp de 20 de ani, a cantat pe marile scene ale lumii, sub bagheta unor dirijori precum Claudio Abbado, Kurt Adler, Herbert von Karajan, Francesco Molinari si alaturi de interpreti ca Irina Achipova, Montserrat Caballe, Brigit Nillson, Piero Cappuccilli, Fietrich Fischer – Dieskau si Nicolai Ghiaurov.
Ludovic Spiess a fost solist permanent al Teatrului Muzical din Brasov (ianuarie-septembrie 1962), al Teatrului de Opereta (1962-1964) si al Operei Romane din Bucuresti (1964-1988), unde a ocupat si postul de director intre 2001 si 2005.
Artistul a trecut in nefiinta in 2006.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.