Benzina din Romania este mai scumpa decat cea din SUA

Benzina din Romania este mai scumpa decat cea din SUA

0 136

Pretul benzinei i-a exasperat pe soferii romani care nu mai suporta cresterile succesive si nejustificate ale acestui produs. Desi se afla de ceva vreme pe o panta ascendenta, benzina romaneasca se afla la mijlocul clasamentului mondial, dupa cum informeaza portalul de stiri frontnews. Cu toate ca suntem la coada Europei, benzina autohtona este mult mai scumpa decat cea comercializata in SUA.
Astfel, un litru de benzina ajunge in Romania pana la un euro si 10 centi, in timp ce peste ocean aceeasi cantitate ajunge sa coste doar 50 de eurocenti.
Conform topului realizat de CNN si citat de Antena 3, primele tari care se afla in fruntea clasamentului din acest punct de vedere sunt Bosnia Hertegovina, cu 1,73 euro la litru, Norvegia, cu 1,41, Marea Britanie si Olanda cu 1,35 euro la litru.
In Monaco si Belgia, un litru de combustibil costa un euro si 34 de eurocenti, respectiv un euro si 32 de centi.
Francezii si germanii isi pot cumpara un litru de benzina cu 1,30 euro si, respectiv, 1,27 euro.
Tarile care detin aceasta mina de aur, adica cele care comercializeaza acest podus atat de valoros pentru lumea civilizata, sunt Venezuela si Arabia Saudita, unde un litru de benzina are incredibilul pret de 4 eurocenti.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.