Investitorii NU sunt interesati de Rulmentul Brasov

Investitorii NU sunt interesati de Rulmentul Brasov

0 141

Cine ar vrea sa-si achizitioneze o afacere aproape falimentara pentru a o repune pe picioare prin eforturi mari care ar necesita o sfortare mai costisitoare decat in cazul preluarii unei afaceri de la zero ?
Aceasta este intrebarea la care mediteaza multi dintre investitorii carora le-a trecut prin gand ca ar putea sa-si indrepte atentia spre societatea Rulmentul Brasov.
Astfel, se pare ca, la licitatia cu numarul cinci pentru vanzarea uzinei, care a plecat cu un pret de pornire de 56 milioane de euro, mai mic cu 20% decat cel de evaluare, nu a aparut niciun investitor.
„Maine (ieri – n.r.) urma sa fie organizata cea de-a cincea licitatie pentru vanzarea platformei industriale Rulmentul Brasov. Pana la termenul limita nu s-a inscris niciun ofertant”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Teodor Nicolae, director executiv al RVA Insolvency, unul dintre lichidatorii Rulmentul.
Cele patru incercari anterioare au esuat din aceeasi cauza : lipsa de oferte.
Pretul initial prezentat la prima licitatie a fost de 70 de milioane, dar lipsa totala de interes le-a fortat mana lichidatorilor care au fost nevoiti sa scada progresiv in speranta atragerii de investitori.
„In aceasta saptamana vom convoca adunarea creditorilor si le vom prezenta mai multe variante. Una dintre ele consta in organizarea unei noi licitatii in decursul lunii mai la acelasi pret de pornitre de 56 de milioane de euro, cu 20% mai mic decat cel de evaluare”, a mentionat directorul executiv al RVA Insolvency, citat de aceeasi sursa.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.