Campanie pentru donarea de sange in Brasov

Campanie pentru donarea de sange in Brasov

0 150

Studentii de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov organizeaza in aceasta saptamana, intre 5 si 9 mai, o campanie nationala de donare de sange. Astfel, toti brasovenii si chiar toti romanii sanatosi si cu o inima mare sunt invitati sa doneze din sangele lor pentru salvarea de vieti.
Data fiind criza de sange cu care se confrunta mai multe spitale din tara, campania incearca macar pentru moment sa amelioreze aceasta situatie.
Centrul de Transfuzii din Brasov este deschis in aceasta saptamana tuturor celor care vor sa intinda o mana de ajutor. Cei care se hotarasc sa faca acest lucru trebuie sa stie ca nu au voie sa manance nimic inainte si trebuie sa aiba trimitere de la medicul de familie. La o donare se extrag 400 ml de sange in schimbul a 30 de lei pentru cumpararea de alimente. Daca ati donat o data, trebuie sa asteptati cel putin 70 de zile pentru a repeta procedura. Donatorii cu state de plata vechi, care se afla la a cincea donare primesc 60 de lei, precum si facilitati la transport si tratamente.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.