596 de elevi brasoveni vor primi bani de calculator

596 de elevi brasoveni vor primi bani de calculator

0 135

La nivelul judetului Brasov, au fost inregistrate 882 de cereri pentru acordarea banilor de calculator. Este vorba despre elevii care doresc sa achizitioneze un calculator, insa nu dispun de banii necesari. Ei au avut posibilitatea sa depuna cererea la scolile in care studiaza pentru obtinerea sprijinului financiar in valoare de 200 de euro de la Guvern. Programul guvernamental se adreseaza elevilor inscrisi la institutii de invatamint acreditate, care provin din familii al caror venit pe membru este mai mic de 150 de lei.
Din cei 882 de elevi care au depus cereri, doar 596 au fost declarati eligibili, adica au indeplinit toate conditiile pentru a beneficia de ajutor de la stat. La Brasov doar noua studenti au solicitat sprijinul in valoare de 200 de euro de la Guvern, iar dintre acestia au fost alesi doar trei.
La nivel national, numarul total de beneficiari a fost 35.484, iar venitul maxim brut lunar pe membru de familie pentru care s-a acordat ajutorul financiar a fost de 62,58 lei. Ajutorul financiar acordat tinerilor inscrisi intr-o unitate de invatamint acreditata reprezinta echivalentul in lei a 200 de euro. Ministerul Educatiei a publicat pe Internet lista solicitantilor eligibili pe pagina http://euro200.edu.ro. Beneficiarii vor primi bonuri valorice reprezentind contravaloarea a 200 de euro, iar acestea vor fi eliberate in intervalul 24 mai – 1 iulie.

L.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.