Cele mai periculoase E-uri

Cele mai periculoase E-uri

0 151

Asa cum toata lumea stie, marea majoritate a alimentelor contin aditivi periculosi, cunoscuti sub numele de E-uri. Acestea pot provoca boli grave si e bine sa cunoasteti care sunt E-urile de care trebuie sa va feriti. In primul rand, este bine sa cititi cu atentie lista de ingrediente si evitati produse precum dropsuri, inghetata, sucuri, snacksuri, dulciuri etc.
E 102 (tartrazina) este responsabil de culoarea galbena a produselor alimentare. Poate conduce la o serie de afectiuni precum alergii, astm, tulburari de vedere si respiratorii. Poate avea actiune cancerigena in special la nivelul glandei tiroide si mai poate provoca deficiente de vitamine din complexul B. Se gaseste in dulciuri si supe instant.
E 104 este tot un colorant, denumit si galben de chinolin?. Este mai putin nociv decat E102, insa poate provoca dermatite. Se gaseste mai ales in budinci si inghetata.
E 120 (acid carminic) este folosit pentru a da culoarea rosie dropsurilor si sucurilor. Poate provoca alergii. E 122 (azorubina) – colorant rosu – se gaseste in dulciuri, martipan, jeleu. Este interzisa folosirea lui in foarte multe tari, precum SUA, Japonia, Suedia etc. Provoaca alergii si este interzis persoanelor care sufera de astm. E 124 (rosu Ponceau) se adauga mai ales in mezeluri si snacksuri. Este interzis in SUA si poate provoca tumori la nivelul glandei tiroide, poate da o serie de reactii adverse celor care sufera de astm sau sunt alergice la acid acetilsalicilic (aspirina).

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.