Americanii vor ataca Iranul?

Americanii vor ataca Iranul?

0 185

Asa se pare, dupa cum anunta CBS News.
Pentagonul faureste de zor planuri de atac, un al doilea portavion fiind trimis spre Golful Persic. Asta cica din cauza rolului ostil tot mai crescut al Teheranului, care trimite arme rebelilor din Irak, luptatori ce nu se doresc civilizati de democratia lui Bush.
In context se amintesc incidentele navale dintre navele celor doua tari, precum si prezenta ministrului iranian al Apararii intr-o fabrica de imbogatire a uraniului, dupa ce Iranul a declarat stoparea acestei activitati.
Se pare totusi ca atacul nu este iminent, cu toate ca am mai auzit noi asta si in cazurile fostei Iugoslavii, a Afganistanului sau chiar a Irakului.
Daca se va incepe razboiul, obiectivele principale vor fi fabricile de armament si cazarmile, mai ales cele ale Garzii revolutionare. Iar victime colateralevor exista pe capete, se intelege din experienta campurilor de lupta de pana acuma.
Pe deasupra, candidata democrata la presedintie, Hillary Clinton, a declarat ca, daca va ajunge la Casa Alba, va “sterge de pe harta” Iranul in caz ca acesta ar ataca Israelul.
Mie mi se pare cam de groaza combinatia ambitiilor americano-israeliene de a domina lumea, fapt ce ar putea fi asemuit unei doctrine neonaziste.
Si Doamne fereste !

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.