Taxe pentru bac

Taxe pentru bac

0 150

Inspectoratele scolare judetene au fost anuntate printr-o adresa oficiala ca Ministerul Educatiei a stabilit taxele de bacalaureat, in mod uniform pentru toata tara si ca de acestea nu se vor mai ocupa inspectoratele scolare. Asadar, pentru candidatii proveniti din invatamantul de stat din promotii anterioare si care au sustinut in anii anteriori de cel putin doua ori examenul de bacalaureat taxa este de 205 lei, suma pe care vor fi nevoiti sa o scoata din buzunar si candidatii proveniti din invatamantul particular autorizat si acreditat, care, potrivit legii, nu pot sustine bacalaureatul decat in sistemul invatamantului de stat.
Aceeasi adresa anunta ca pentru examenul de absolvire a invatamantului postliceal, absolventii de la unitatile particulare vor plati o taxa in valoare de 134 lei. In schimb, pentru cei de la stat care doresc sa sustina acelasi tip de examen, taxa de participare va fi stabilita la nivelul fiecarui centru de examen, luandu-se in calcul toate cheltuielile per candidat.

Uniformizarea taxelor
Reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii au anuntat ca motivul pentru care a fost luata aceasta hotarare a fost faptul ca unele inspectorate cereau o taxa mai mare pentru inscrierea la bacalaureat, altele taxe mai mici si de aceea au aparut mai multe nemultumiri. Pentru a evita aceasta situatie, s-a luat decizia uniformizarii taxelor pentru toate inspectoratele scolare.

L.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.