Nicolaescu are deviatie de sept, dar nu vorbeste pe nas

Nicolaescu are deviatie de sept, dar nu vorbeste pe nas

0 156

Ministrul Sanatatii, controversatul Eugen Nicolaescu, s-a aflat la Brasov la finele saptamanii trecute. Contrar prestatiilor obisnuite, cand bulverseaza complet mediul sanitar cam in acelasi ritm in care Adomnitei scurtcircuiteaza invatamantul cu initiativele pe care le moseste, Nicolaescu a reusit sa fie chiar simpatic. O fi suferind in zilele astea de deviatie de sept si se pregateste de operatie, dar a demonstrat la Brasov ca nu vorbeste chiar pe nas.
Initiativa luata duminica la intalnirea cu reprezentanti ai mediilor sanitare si ai bolnavilor este chiar o premiera, nu doar in Romania ci chiar si in Europa. Ministrul si bolnavii incurabili au injghebat o coalitie, a carei menire este sa le apere acestora din urma drepturile fundamentale, care le sunt ignorate in actualul sistem medical din Romania. Dreptul la ingrijire, la tratament, la intimitate si confidentialitate se vor garantate de proaspata liga, in care bolnavii s-au grabit sa intre cu speranta ca numai asa se vor bucura de atentie din partea autoritatilor medicale.
Cu aceeasi ocazie, ministrul Nicolaescu a riscat o poza electorala de mare efect, dand cu tifla distribuitorilor si importatorilor de produse farmaceutice. Vineri, saptamana trecuta, acestia au inchis toate depozitele, in semn de protest fata de politicile ministrului Sanatatii, care nu le permite cresterea adaosului la pretul medicamentelor importate. Protestul va continua timp de alte doua zile in cursul primei saptamani din mai, urmate apoi de o serie de alte trei zile ceva mai tarziu, in speranta ca ministrul se va indupleca in final si va accepta cresterea pretului la medicamente.
Nicolaescu nu da semne ca va ceda santajului distribuitorilor si importatorilor. Ba chiar a pretins la Brasov ca are leac pentru doleantele impertinente ale carausilor de medicamente. Ministrul a declarat audientei ca a cerut companiei de stat Unifarm sa studieze preluarea activitatii de distribuire de medicamente, pentru a se dispensa de serviciile costisitoare ale celor ce se ocupa in prezent de aceasta activitate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.