Branza doar de la stanele cu apa potabila

Branza doar de la stanele cu apa potabila

0 150

Ciobanii vor trebui sa se igienizeze dupa normele impuse de europeni. Conform unei norme a Asociatiei Veterinarilor din Romania, acestia nu vor mai putea sa comercializeze branza si alte produse lactate daca nu au, la stana, apa potabila, dupa cum informeaza NewsIn. Este una dintre cerintele elementare si de bun simt impuse acestora.
„Acordarea derogarilor de la cerintele privind igiena produselor alimentare si inregistrarea sanitar veterinara nu exonereaza operatorul din domeniul alimentar de responsabilitatile privind respectarea cerintelor relevante ale legislatiei sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare”, precizeaza proiectul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.
Pe langa apa potabila necesara, stanele vor trebui «dotate » cu spatii speciale pntru maturarea si depozitarea produselor, dar si ventilatie naturala adecvata si facilitati pentru evacuarea aburilor si a vaporilor.
Conditiile igienice impuse stanelor vor parea prea drastice pentru ciobanii nu prea obisnuiti cu noile legi ale « curateniei generale », dat fiin faptul ca acestia vor trebui sa-si desfasoare activitatea in conditii igienice bune si la «standarde ridicate », astfel incat sa nu se permita contaminarea laptelui si a branzei.
De asemenea, acestia vor mai putea vinde la nivel national numai pana in 2009, dupa care vor fi nevoiti sa se rezume la raza judetului in care se afla stana.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.