OJPC Brasov din nou in actiune

OJPC Brasov din nou in actiune

0 179

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Brasov a intreprins in ultimele zece zile, dupa cum declara seful oficiului, Iulian Mara, actiuni de control la o serie de depozite de materiale de constructii si magazine textile, iesind la iveala destule nereguli.
Astfel, la depozitele de materiale de constructii s-au gasit, printre alte nereguli, lipsa unor date, cum ar fi data fabricatiei (si un material de constructie, stand in depozit, se depreciaza, atat moral, cat si fizico-chimic), elemente de recunoastere sau instructiunile de folosire. Iar angajatii acestor depozite ori nu stiu ce date sa prezinte cumparatorilor, ori prezinta, daca au tupeu, date eronate si scuze pe scurtatura.
Si la magazinele de textile au fost gasite nereguli, in principal acestea constand in lipsa etichetelor de informare a consumatorilor in privinta unor date strict necesare, ca marimea, modul de spalare, de calcare si alte asemenea.
In cele zece zile de control s-au aplicat amenzi in valoare de 150.000 lei si dispunerea indreptarii neregulilor, sub amenintarea unor masuri punitive mai aspre in caz de neconformare, ajungandu-se pana la inchiderea locatiilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.