Festivalului International de Film B-EST este in plina desfasurare

Festivalului International de Film B-EST este in plina desfasurare

0 142

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film B-EST prezinta la Bucuresti, in perioada 14 si 20 aprilie, aproximativ 55 de productii cinematografice. Printre aceste productii se numara pelicule care au castigat sau au fost nominalizate la premii internationale prestigioase precum Oscar, Cezar sau Palme d’Or. Invitatii principali de anul acesta ai evenimentului sunt regizorul polonez Andrzej Zulawski si actorul Rutger Hauer.
Filme precum „Breath” (Coreea de Sud), nominalizat la Palme d’Or in 2007, si Jellyfish (Israel), distins cu Camera d’Or la Cannes in 2007 vor concura cu productia lui Nae Caranfil „Restul e tacere” in competitia de lungmetraj a festivalului. Sectiunea dedicata filmului documentar este dominata de productii romanesti, precum „Razboi pe calea undelor” de Alexandru Solomon, „Nisipuri” de Claudiu Mitcu si „Humoreasca” de Diana Deleanu. Peste 20 de scurtmetraje din Romania, dar si Belgia, Finlanda, Germania, Canada sau Australia sunt inscrise in competitia din cadrul B-EST.
Juriul festivalului este format din presedintele Centrului National al Cinamatografiei, Miroslav Vuckovic, criticul de film Irina Margareta Nistor si dramaturgul si scenaristul Radu F. Alexandru. La gala de premiere, de pe 20 aprilie, vor fi acordate Trofeul Festivalului, Premiul publicului, Premiul „Opera Prima”, Premiul pentru cel mai bun documentar si Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj. Vor mai fi acordate si premii pentru regie, imagine si scenarii. Valoarea totala a premiilor este de 26.000 de dolari.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.