NexT si-a stabilit castigatorii

NexT si-a stabilit castigatorii

0 137

Festivalul NexT a fost infiintat in urma cu un an de Societatea Culturala NexT, fondata in memoria regizorului Cristian Nemescu si a sunetistului Andrei Toncu, care si-au pierdut viata intr-un accident de masina, in august 2006.
Scurtmetrajul „Songes d’une femme de menage”, al regizoarei belgiene Banu Akseki, a castigat, Trofeul NexT, in valoare de 4.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Roman, distinctia fiindu-i decernata in cadrul Galei de premiere a Festivalului International de Scurt si Mediumetraj NexT. Filmul relateaza o zi de munca a lui Gul, o femeie de menaj in serviciul celorlalti, a carei viata se deruleaza monoton si fara nicio bucurie. Ea da cu aspiratorul, freaca si curata. Insa se va produce un eveniment cu totul neobisnuit… O confruntare tragi-comica intre doua femei pe care totul le desparte, dar care impartasesc acelasi sentiment de deznadejde in fata singuratatii.
Premiul „Cristian Nemescu” pentru regie, in valoare de 2.000 de euro, a fost castigat de pelicula germana „Polska Road Movie”, semnata Bartosz Grudziescki. Tot 2.000 de euro a valorat si premiul „Andrei Toncu”, pentru sunet, acordat filmului „Madamme Tutli Putli” de David Bryant.
Premiul special pentru umor, oferit de Dilema Veche si inmanat de criticul de film Alex Leo Serban, a fost castigat de pelicula „Tokio Jim” de Jamie Rafn. Premiul publicului a fost castigat de „Maimuta albastra” de Carsten Unger din Germania, iar premiul special al juriului a mers la regizoarea Ana Felicia Scutelnicu, pentru filmul „Intre ziduri”.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.